Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El CSUC col·labora un any més en la retransmissió en directe de la pluja dels Quadràntids, la primera pluja d'estrelles de l'any 2020 que es podrà seguir en directe el proper 4 de gener a través del canal sky-live-tv.
Així, i dins les iniciatives de divulgació del projecte europeu EELabs (eelabs.eu), l'Instituto de Astroficis de Canarias (IAC) conduirà la retransmissió en directe d'aquest fenomen atmosfèric des de l'Observatori del Teide (IAC, Tenerife, Illes Canàries).
Els Quadràntids són estels fugaços, també coneguts com a meteors. L'origen dels meteors s'ha identificat recentment com l'asteroide 196256 (2003 EH1). El seu nom prové de Quadrans Muralis, una antiga constel·lació que actualment forma part de la constel·lació del Bover, creada per l'astrònom francès Jérôme Lalande el 1795.
El CSUC participarà en aquest esdeveniment cedint un servidor virtual amb sistema operatiu Linux, 4 GB de memòria RAM, 4vCPU virtuals i una xarxa compartida d'1 GB per fer la retransmissió. D'altra banda, també configurarà un servidor web Apache i un programari de sincronització remota i automatització de tasques que replicarà el portal sky-live.tv cada minut per garantir la bona transmissió del senyal.
A més del CSUC, el Centro Extremeño de Tecnologías Avanzadas (CETA-CIEMAT) i l'Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) col·laboraran també en la distribució de la retransmissió del portal web sky-live.tv.
EELabs és un projecte finançat pel Programa INTERREG V-A MAC 2014-2020, cofinançat per FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de la Unió Europea, sota el contracte núm. MAC2/4.6d/238. A EELabs treballen 5 centres de la Macaronèsia (IAC, ITER, UPGC, SPEA-Açores, SPEA-Madeira). L'objectiu d'EELabs es crear Laboratoris per mesurar la Eficiència Energètica de la Llum Artificial Nocturna en àrees naturals protegides de la Macaronèsia (Canàries, Madeira i Açores).
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital