Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El Parlament de Catalunya ha aprovat, el 14 de desembre, la seva primera Llei de la ciència, que té com a objectiu consolidar la posició capdavantera de la ciència feta a Catalunya, i enfortir el model propi del sistema d'R+D+I de Catalunya proveint-lo de les eines jurídiques i econòmiques necessàries per fer front als nous reptes globals.
La nova Llei aposta per garantir una ciència al servei de la societat, democràtica i feminista, que posa l'èmfasi en la innovació, la sostenibilitat, la cohesió social i l'equilibri territorial. La Llei també dota el sistema de coneixement d'un marc de governança propi i incorpora mesures d'estabilització del personal d'R+D+I.
En paraules de Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, el document representa "un pas molt important i determinant per dissenyar, definir i aplicar una estructura al sistema català de recerca, desenvolupament i innovació que repercutirà molt positivament en els diferents agents del sistema". Nadal també ha remarcat que la nova norma estableixi "un marc clar per vincular la ciència, la recerca, el coneixement, l'educació, la transferència i la innovació a la construcció d'una societat que integra el passat, el present i el futur, en un objectiu nacional de dignitat, igualtat i benestar pel conjunt dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya".
Nadal ha recalcat el compromís del Govern amb el sistema de coneixement del país per posicionar Catalunya com a pol internacional de referència situat entre els millors d'Europa, emplaçant l'R+D+I entre les prioritats polítiques, socials i econòmiques del país.
En els propers sis mesos la nova Llei preveu que es defineixin quatre importants plans rectors per al sistema de coneixement del país:
Trobaràs més informació a la nota de premsa sobre l'aprovació de la Llei de la ciència de Catalunya.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
El CSUC ha presentat el Repositori de Dades de Recerca (RDR) a l'ICIQ OpenData Day. Ho ha fet coincidint amb la recent incorporació del centre a l'RDR, que ja suma 42 institucions.
L'eiNa DMP, que s'utilitza per a la creació de plans de gestió de dades (DMP), s'ha actualitzat a la darrera versió del programari per seguir garantint que sigui una plataforma robusta, flexible i preparada per a les necessitats futures de la recerca. A més, l'AGAUR l'ha recomanat com a eina per a l'elaboració de DMP per als Doctorats Industrials.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital