Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 26 de gener, ha tingut lloc la 13a edició de la reunió del Grup d'Interès Especial per a Centres d'Operadors de Xarxa (SIG-NOC) de GÉANT sota el lema “From on prem to the cloud and from the cloud back to the office?", que ha comptat amb la participació del CSUC.
La reunió, que s'ha dividit en dues sessions i s'ha celebrat de forma virtual, ha tingut més de 55 participants i el seu lema ha volgut unir, d'una banda la tendència a moure solucions en núvol, que a vegades tornen a les instal·lacions i, de l'altra, la marxa dels centres d'operacions de xarxes (NOC) a casa per la situació de la pandèmia mundial de la COVID-19, que ja ha permès a alguns d'ells tornar al treball a l'oficina.
En concret, la primera sessió, moderada per Ana Medina (RedIRIS), ha comptat amb tres presentacions. La primera, "Trials and tribulations of DIY development: the Story of developing an in-house SNMP management tool at GÉANT", de Temoor Khan i Erik Reid (ambdós de GÉANT), ha tractat sobre la nova versió de l'eina "Dashboard", que ha evolucionat i és ara capaç de treballar en entorns de múltiples proveïdors, proporcionant informació en temps real i gestionant alarmes amb bona correlació entre els esdeveniments de la xarxa òptica i IP.
A continuació, Paul Rouse, també de GÉANT, ha presentat un tema completament diferent que també afecta a molts dels NOC que usen eines d'Atlassian per a la gestió de tickets: "Atlassian going to the cloud". La tercera presentació ha estat "Sharing network telemetry data between NRENs and R&E organisations", de Tim Chown (JISC) i Mauro Campanella (GARR), que s'ha centrat en la telemetria.
La segona sessió, que ha estat moderada per Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, ha consistit en un debat obert sobre la situació dels NOC durant la pandèmia on s'ha destacat que la direcció de les organitzacions està satisfeta amb el treball en remot, tot i que es troba a faltar la interacció, i que la tendència a seguir treballant en remot en un futur post-pandèmia pot portar a la reducció dels espais a les oficines per transformar-los en espais de treball flexibles o hot desks. Per als NOC, que tenen requisits específics de monitoratge i gestió d'incidents, la situació podria tornar a ser similar a la que ja havia abans de la COVID-19, només amb alguns canvis en la tecnologia i eines emprades.
Per finalitzar la segona sessió, Claudio Allocchio (GARR) ha presentat "Latency and Jitter monitoring for real time applications: state of the arte and real cases (LoLa)" un nou sistema de monitoratge de la latència i el soroll de fase (jitter) anomenat Timemap.
Trobareu més informació i totes les presentacions al web del 13th SIG-NOC Meeting.
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital