Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 20 d'octubre ha tingut lloc la sisena edició de la "Jornada Intensiu Digital 2021: Impacte i necessitats dels projectes amb col·leccions digitals", que enguany ha tornat a celebrar-se en format presencial a la Sala d'Actes de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB i que també s'ha pogut seguir en directe a través de la xarxa.
El repte d'aquesta edició ha estat debatre, a partir del context de pandèmia en què ens trobem i l'escenari que ens deixa, al voltant els projectes digitals duts a terme en aquest context. S'ha reflexionat també en com acompanyar i donar suport als canvis i reptes socials, científics, culturals i educatius a partir dels continguts digitals.
Per ajudar a aquestes reflexions, l'Intensiu Digital ha comptat amb una selecció experiències amb fons i col·leccions digitals, algunes recents, d'altres ja consolidades o fins i tot tancades, on no només s'ha mostrat el que s'ha fet sinó també els motius, les necessitats, els efectes i beneficis d'aquests projectes.
Per part del CSUC, a més d'organitzar aquesta jornada juntament amb el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC) i la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (UB), també ha participat a la cloenda de la mà de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, amb la ponència "Coneixem l'entorn on som? Com es produeix la descoberta?".
A més d'agrair l'assistència als participants, espectadors i patrocinadors, el director de Ciència Oberta del CSUC ha plantejat una sèrie de qüestions relacionades amb l'impacte en els projectes digitals: la qualitat com a valor no absolut (is it good enough?); la importància de l'accés obert, la transparència i el dret a la informació, i finament, ha parlat sobre la necessitat d'obrir o explorar nous camins per posar accessible la informació.
Totes les presentacions de l'Intensiu Digital estan disponibles a RECERCAT i també està disponible la crònica que ha escrit la Núria Ferran, professora de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital