Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El Departament de Cultura, recollint el compromís social de suport i reconeixement del valor de l’accés obert, busca posar a disposició de la ciutadania tota aquella documentació no administrativa generada pel propi departament o que forma part de les seves col·leccions, mitjançant el repositori digital DRAC, Dades i Recursos en Accés obert de Cultura.
DRAC, que ha estat desenvolupat tècnicament pel CSUC, té per missió donar resposta a les necessitats de preservació, difusió i reutilització dels continguts digitals no administratius del Departament de Cultura mitjançant una eina que prioritza l'accés obert sense cap mena de barrera econòmica, legal o tècnica.
DRAC classifica els seus continguts en quatre tipologies (àudio, imatge, text i vídeo) i s'estructura en 16 àmbits temàtics d'actuació.
Cada àmbit temàtic es composa de vuit col·leccions i un subàmbit, que es corresponen a tipus genèric de contingut: col·lecció fotogràfica, llibres, informació institucional, material de difusió...
Paral·lelament a la creació i desenvolupament de DRAC, el Departament va iniciar el procés de digitalització dels seus fons documentals històrics per tal d’incorporar-los al repositori institucional. També s’ha fet una recerca d'identificació i tria dels fons nascuts digitals susceptibles de ser dipositats al repositori: pàgines web, unitats de memòria externa, unitats de xarxa compartida...
Una altra font documental important han estat uns fons localitzats de diverses col·leccions fotogràfiques emmagatzemats en diferents suports i que s’han identificat i incorporat al repositori. DRAC també allotja els fons del departament migrat del BIG (Banc Iconogràfic de la Generalitat de Catalunya) que es troba en procés de posar-lo a disposició pública.
Per tot això, actualment DRAC posa en obert més de 7.300 documents en les diferents tipologies que acull el repositori: textos, imatges, àudios i vídeos.
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital