CSUC

El CIEMAT s'incorpora a la Red Española de Supercomputación

Des del mes de març, el Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) forma part de la Red Española de Supercomputación (RES) amb els seus clústers Xula i Turgalium, que aporten 11,2 milions d'hores de càlcul anuals a disposició de la comunitat científica.

Amb la incorporació de CIEMAT, ja són 14 els nodes (on també participa el CSUC) i 16 els sistemes que contribueixen amb la seva capacitat de càlcul a l'avanç de la investigació pública a l'Estat espanyol. La partició de Xula que s'integra a la RES està formada per 44 servidors equipats amb dos processadors Intel Gold 6148 (1760 cores) a 2,4 GHz i 192 GB de RAM cadascun i emmagatzematge d'altes prestacions. La previsió és que dediqui a tasques procedents de la RES 5,5 milions d'hores computacionals a l'any, al voltant del 36% de la seva capacitat. Aquest clúster està situat al CPD que el CIEMAT té a Madrid.

D'altra banda, la partició de Turgalium que s'integra en la RES està composta per 40 servidors equipats amb dos processadors Intel Gold 6254 (1.440 cores) a 3,1 GHz i 192 GB de RAM cadascun i emmagatzematge d'altes prestacions. La previsió és que dediqui a tasques procedents de la RES 5,7 milions d'hores computacionals a l'any, al voltant del 45% de la capacitat d'aquesta partició. El node Turgalium es troba ubicat al Centro Extremeño de Tecnologías Avanzadas (CETA-Ciemat) a Càceres, havent rebut finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Font i més informació: RES

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #