Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Els dies 16 i 17 de setembre han tingut lloc la 15a edició de les jornades d'usuaris de la Red Española de Supercomputación (RES) on s'ha presentat el projecte d'Adrià Lopez Baucells (Museu de Ciències Naturales de Granollers), Bats as bioindicators in the North-East Iberian Peninsula (Catalonia), que allotja el node de dades del CSUC.
El Bat Monitoring Program (http://batmonitoring.org) és un projecte de ciència ciutadana que estudia les poblacions de ratpenats presents al territori català. Aquesta iniciativa engloba quatre protocols diferents: el QuiroRius, el QuiroHàbitats, el QuiroCaixes i el QuiroRefugis. Cada un d'ells té com a objectiu el seguiment d'un conjunt d'espècies de ratpenat, ja siguin forestals, cavernícoles o urbanes. La combinació dels quatre aporta una imatge completa del conjunt de poblacions de quiròpters.
Aquest projecte ha recopilat milions de dades sobre la distribució i comportament dels ratpenats a Catalunya. L'anàlisi detallada d'aquestes dades permet desenvolupar el projecte de conservació de les diverses espècies existents i el seu ús com a bioindicadors de la qualitat ambiental.
A més d'aquesta presentació, Ricard de la Vega, coordinador de Càlcul i Aplicacions del CSUC, ha comentat també l'estat del projecte a una sessió tècnica paral·lela dedicada als projectes de dades de la RES i que podeu veure a continuació.
Dimarts 12 de novembre s'ha celebrat, en format en línia, la jornada de formació sobre l'ús del servei de càlcul del CSUC. A la jornada s'hi ha presentat la nova infraestructura Pirineus III, l'entorn de treball amb especial èmfasi al gestor de cues Slurm i el programari disponible (aplicacions científiques, eines de desenvolupament, etc.) que ofereix el Consorci.
Després d'uns mesos en fase de proves, Pirineus III s'ha posat en producció. El nou supercomputador multiplica per quatre els recursos a disposició de la comunitat de recerca, amb una potència de còmput de més de 2 Pflop/s i 15.000 nuclis.
L'equip BCN eMotorsport va participar el 5, 6 i 7 d'agost a la competició automobilística Formula Student Spain, celebrada al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb el nou monoplaça CAT16x. L'equip ha utilitzat hores de càlcul del servei de Supercomputació del CSUC per al disseny del paquet aerodinàmic i de refrigeració del cotxe.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital