Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Entre el desembre del 2016 i el desembre del 2017, el professor Fèlix Martí va donar a la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) 11 manuscrits i vuit llibres litúrgics o de temàtica religiosa en diverses llengües (pāli, hindi, àrab, gueez, birmà, ucraïnès i rus).
Ara, la Biblioteca/CRAI presenta: "Els llenguatges de l'absolut", una exposició virtual dels documents que va donar Fèlix Martí i que permet conèixer aquest fons bibliogràfic tan especial. L'exposició es proposa explorar, a partir d'aquests llibres singulars, els llenguatges que les diverses religions han articulat per parlar de i amb allò totalment altre, així com els llenguatges a través dels quals consideren que aquest s'ha expressat. "Els llenguatges de l'absolut" ha començat la primera setmana de febrer, declarada per les Nacions Unides la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, entre totes les religions.
Té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat que les diferents confessions i religions convisquin en un espai de diàleg. D'aquesta manera s'hauria d'augmentar la comprensió mútua, l'harmonia i la cooperació entre persones. L'estructura i els textos de l'exposició han anat a càrrec de la Dra. Raquel Bouso, professora d'Humanitats de la UPF. Els manuscrits en llengües orientals han estat identificats pel professor Aleix Ruiz Falqués, professor de Pali i director del Departament de Pali i Idiomes a la Universitat Budista Shan State, a Taunggyi, Myanmar.
La primera secció d'aquesta exposició ens acosta a la revelació i les llengües sagrades; la segona versa sobre la tradició i la traducció de l'experiència religiosa; la tercera secció planteja la qüestió de la paraula autoritzada; i per últim, descobrirem les escriptures com a formes de pregària i recitació que acompanyen la litúrgia o la meditació.
Els textos van acompanyats d'imatges dels documents, alguns dels quals amb escriptures, alfabets, suports materials, formes, relligats, ben diversos i insòlits en el nostre entorn cultural més pròxim.
Font: UPF
Imatge del llistat: Manuscrit en llengua gueez [Ms FM 11]
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital