CSUC

En marxa els nodes del Vallès de l'Anella Científica

La xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya, l'Anella Científica, disposa de dos nous nodes troncals a la zona del Vallès gràcies a la col·laboració amb RedIRIS, el seu homòleg espanyol, i la Generalitat de Catalunya.

La zona del Vallès connecta entitats amb grans necessitats d'amplada de banda, com és el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Port d'Informació Científica (PIC), l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) o el CELLS i el seu sincrotró ALBA. Amb els nous nodes, s'amplia la capacitat cap a aquestes entitats i, per tant, es millora la transferència de quantitats massives de dades. La UAB passa dels 5 Gbps que tenia fins ara als 10 Gbps; el PIC/IFAE ho fa dels 20 Gbps als 200 Gbps; i el CELLS, de 2 Gbps a 10 Gbps.

Cadascun dels nous nodes conté equipament òptic que forma part de l'empremta de xarxa de RedIRIS-NOVA100, nom amb què es coneix la xarxa òptica d'alta capacitat desplegada per RedIRIS per donar servei als centres acadèmics i de recerca, i equipament de commutació i encaminament gestionats pel CSUC.

Els equips òptics s'uneixen en forma d'anell amb els dos nodes existents a Campus Nord i Equinix. Ho fan mitjanant fibres de la Generalitat, augmentant la redundància i resiliència de tota l'Anella Científica. Els nous nodes també permeten a les institucions que s'hi connecten més capacitat de creixement i flexibilitat.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #