Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La Red de Bibliotecas Universitarias y Científicas Españolas (REBIUN) està fent difusió de la Guía de acción de las bibliotecas universitarias y científicas para los ODS, que va publicar el 2021.
Aquesta guia d'acció és una de les iniciatives relacionades amb l'objectiu del IV Plan Estratégico de REBIUN, que consisteix en impulsar la contribució de les biblioteques universitàries i científiques espanyoles als ODS de l'Agenda 2030.
L'elaboració d'aquesta guia és el resultat d'una reflexió comuna, basada en la lectura d'un compendi de documents i informes relacionats amb l'Agenda 2030 i els ODS, així com en una selecció d'iniciatives de biblioteques d'altres parts del món.
En aquesta anàlisi s'ha considerat que l'activitat de les biblioteques universitàries pot oferir un nou enfocament en, com a mínim, cinc àmbits:
En una primera aproximació al marc general dels ODS, es va pensar que on més poden aportar les biblioteques universitàries és en la millora de l'educació, en la reducció de les desigualtats socials i en l'orientació de la revolució digital cap al desenvolupament sostenible.
Després d'un estudi més detallat, la guia concreta que les possibilitats reals de la contribució de les biblioteques universitàries als 17 ODS i les seves 169 fites han de centrar-se en una selecció de set que corresponen a cinc ODS, considerant que és en aquestes fites on més poden contribuir al desenvolupament sostenible, perquè estan directament relacionades amb la seva missió, les seves funcions i els recursos que gestionen.
Alhora, aprofitant la seva tasca estadística, REBIUN ha treballat per promoure uns indicadors que permetin mesurar i posar en valor la contribució de les biblioteques universitàries i científiques espanyoles al desenvolupament sostenible.
Això no impedeix que les biblioteques hagin de contribuir activament, i en la mesura de les seves possibilitats, als plans, projectes i iniciatives de les seves universitats i institucions en matèria d'Agenda 2030 i ODS.
Per a més informació podeu descarregar la Guía de acción de las bibliotecas universitarias y científicas para los ODS.
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital