Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Josep Pallarès s'ha convertit en el nou rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) després de guanyar les eleccions en segona volta amb el 57,77% dels vots i una participació total, en segona volta, del 25,7%. Aquesta ha estat la primera vegada que la Universitat ha celebrat unes eleccions a rector o rectora per internet i que, per fer-ho, ha confiat amb la plataforma de votació electrònica (e-Vot) que el Consorci de Serveis Universitaris (CSUC) ofereix a la comunitat universitària.
En total, 18.497 persones han pogut exercir el seu dret a vot de manera ininterrompuda en dues ocasions: del 23 al 25 de maig (primera volta) i de l'1 al 3 de juny (segona volta). Després d'una primera convocatòria en què cap dels tres candidats a rector/a van superar el 50% dels vots ponderats necessaris (Josep Pallarès, el 45,75%; María José Figueras, el 35,46%; i Mercè Gisbert, el 18,80%), han estat Josep Pallarès i María José Figueras els dos que han optat al càrrec en segona volta. Després del recompte, Josep Pallarès s'ha proclamat guanyador de les eleccions i serà, durant els propers quatre anys, la màxima autoritat universitària de la URV. Pallarès és investigador del departament d'Enginyeria Electrònica i, des de 2019, Professor Distingit de la URV.
La plataforma de vot electrònic de les universitats públiques de Catalunya inclou sistemes de seguretat que garanteixen l'anonimat dels vots emesos i disposa de les eines necessàries per tal que els votants puguin comprovar que el seu vot ha estat emès correctament, sense que es pugui establir la connexió entre el votant i el seu vot. En el cas de la URV, els electors només podien accedir a la plataforma de vot a través del seu usuari i clau d'accés personal, les mateixes dades credencials que s'utilitzen per a entrar als diferents serveis digitals de la universitat, com per exemple el campus virtual, el correu electrònic i d'altres serveis.
La plataforma d'e-Vot del CSUC ha estat desenvolupada i adaptada a l'entorn universitari per l'empresa Scytl Election Technologies, que pertany a Innovative Solutions Ecosystem del Grup Paragon, i que lidera la transformació digital en les eleccions a tot el món gràcies a la seva tecnologia d'avantguarda.
Javier Lafuente, catedràtic d'Enginyeria Química, s'ha proclamat nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona després d'imposar-se amb el 50,24 % del vot ponderat a la segona volta de les eleccions a rector o rectora de la universitat. Les eleccions s'han fet íntegrament per la plataforma de votació electrònica que gestiona el CSUC.
El CSUC ha assistit del 2 al 4 d'octubre al congrés internacional líder sobre votació electrònica, E-Vote-ID, celebrat a Tarragona. El congrés ha estat un punt de trobada per debatre el desenvolupament i l'impacte de les tecnologies electorals, i ha comptat amb experts en criptografia i ciberseguretat, gestió electoral, i observadors internacionals, entre d'altres.
El CSUC ha participat a la I Trobada de DPD en xarxa, que ha reunit delgats de protecció de dades (DPD) del sector públic català, per intercanviar idees i experiències i debatre les millors pràctiques per créixer professionalment.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital