CSUC

La URV afegeix la seva tesi 2.500 a TDX

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha afegit la seva tesi número 2.500 al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX).

Escrita per Justine Raymond la tesi 2.500 porta per títol Applications of Flow Chemistry Methods and Computer-Aided Approaches to Expedite the Development of HBV Inhibitors. El treball doctoral ha estat dirigit per Miquel Àngel Pericàs Brondo i Helmut Buschmann, i presentat al Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV.

La tesi exposa que l'hepatitis B és una infecció hepàtica greu, i la principal causa de càncer de fetge, causada pel virus de l'hepatitis B (VHB). Tot i que hi ha disponible una vacuna profilàctica, l'hepatitis B continua sent un problema de salut greu. Actualment, les teràpies antivirals aprovades per la FDA es limiten a Interferons de tipus 1 i anàlegs de nucleòs(t)id que redueixen els nivells d'antigen del VHB. En els darrers anys, s'ha identificat una nova classe de compostos anomenats moduladors d'assemblatge de la càpside (CAM) com a agent antiviral, que mostren el potencial d'eliminar eficientment l'ADN del VHB de les cèl·lules hepàtiques infectades.

L'objectiu de la tesi és el desenvolupament de metodologies innovadores, en fluix continu i impulsades computacionalment, per accelerar el descobriment de nous inhibidors del VHB dins del projecte VIRO-FLOW. Aquests nous processos van facilitar l'obtenció de components d'interès en el desenvolupament d'un nou quimiotip de compostos CAM. A més, també s'ha desenvolupat una ruta eficient per sintetitzar [1,2,4]triazolo-[1,5-a]-piridina-2-carboxamides en flux continuo. S'ha avaluat les limitacions de la reacció i s'ha proporcionat un mecanisme de la reacció mitjançant càlculs DFT. A més, s'han dissenyat i optimitzat rutes sintètiques que combinen processos batch i flux continu per obtenir una nova quimioteca. Mitjançant un estudi de la relació estructura-activitat, s’han identificat dos compostos lead. D'altra banda, s'ha creat un mètode de cribratge virtual que combina models de farmacòfors i l'acoblament molecular per prioritzar la síntesi de nous compostos, donant com a resultat nous anàlegs amb major activitat que el lead inicial. Finalment, s'ha utilitzat una combinació de dinàmica molecular i models de farmacòfors per realitzar un gran cribratge virtual. El mètode ha portat a la selecció de trenta molècules amb una excel·lent relació con fàrmacs antivirals que seran posteriorment avaluats.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #