Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Candela Ollé, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha compartit la seva visió de la 4a edició de l'Open Science Fair, celebrada a Madrid del 25 al 27 de setembre, en una ressenya recent al Blok de BiD. L'esdeveniment, que va tenir lloc al Museu Reina Sofia i a l'Ateneu de Madrid, es va dur a terme amb l'objectiu de "Reimaginar la ciència oberta per a les pròximes generacions, avançar i reformar l'avaluació de la recerca i la ciència oberta; connexions, barreres i camins per a avançar".
Les tres jornades de l'esdeveniment, marcades per intervencions simultànies en diversos auditoris, van oferir a més de 400 participants una plataforma per a compartir projectes, resultats i experiències. Organitzat per OpenAire, amb la col·laboració de la FECYT, el Ministeri de Ciència i Innovació i sota la presidència espanyola de la Unió Europea, l'esdeveniment es va erigir en un punt de trobada essencial per a reflexionar sobre el futur a curt i mitjà termini del moviment de ciència oberta i abordar els reptes pendents.
Ollé destaca que malgrat la complexitat de triar entre les nombroses sessions simultànies, el lloc web de l'esdeveniment va proporcionar informació valuosa sobre els plantejaments i resums enviats prèviament pels ponents, facilitant la presa de decisions per a les persones assistents interessades a explorar les últimes tendències en ciència oberta.
Candela Ollé posa l'accent en la importància d'aquest esdeveniment com a catalitzador per a la transformació i la reforma en l'avaluació de la recerca, reflectint la necessitat d'adaptar-se a les demandes d'un entorn científic en constant evolució.
Per a conèixer més detalls et convidem a consultar la ressenya completa en el Blok de BiD!
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital