Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La sisena jornada de la Primavera de visites d'enguany, celebrada el dimecres 3 de maig, s'ha realitzat al Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) de Terrassa, i ha comptat amb l'assistència de quatre professionals de les biblioteques del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
La visita es va iniciar amb la presentació del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, el qual vetlla per la preservació del patrimoni tèxtil i treballa amb la voluntat d'oferir coneixement especialitzat i divulgatiu al major nombre de públic possible a partir dels productes tèxtils històrics i contemporanis.
L'any 1946 va formar-se el CDMT a partir de la col·lecció privada d'Ignasi Abadal Soldevila, que l'industrial llaner Josep Biosca va comprar i posteriorment va donar a la ciutat una extensa recopilació de teixits històrics. Així naixia el museu més antic de Terrassa i el primer centre especialitzat de l'Estat espanyol. Anys després, s’incorporà als fons del Museu Provincial Tèxtil Biosca la col·lecció que la Diputació de Barcelona havia adquirit a l'industrial barceloní Ricard Viñas.
Durant la visita es va fer un recorregut per la Biblioteca, on es va explicar la seva història, el seu fons, els serveis i les activitats que es fan. Després van mostrar la reserva de llibres i revistes antigues, i una altra reserva amb mostraris d'empreses. A continuació la restauradora va ensenyar i explicar els dos tallers que tenen de restauració i, per últim, la conservadora del centre va fer un recorregut per l'exposició "Un museu, mil trames". El CDMT també compta amb un plató per fotografiar la col·lecció, i disposa d'un banc d'imatges, Imatex, on posen a l'abast del públic més de 31.000 documents tèxtils i 100.000 fotografies de totes les èpoques i cultures.
La primavera de visites entre les biblioteques del CCUC és una activitat impulsada per l'Àrea d'Informació i Documentació del CSUC per compartir els serveis i experiències de les biblioteques de les institucions col·laboradores que formen part del CCUC.
Consulta el programa de visites entre les biblioteques del CCUC!
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital