Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
En la 40a reunió de la Conferència General de la UNESCO, els 193 Estats Membres van encomanar a l’Organització que elaborés un instrument normatiu internacional sobre la ciència oberta en forma d'una recomanació de la UNESCO en la matèria que hauria de ser adoptada pels Estats Membres el 2021.
S'espera que aquesta recomanació especifiqui els valors i principis compartits per a la ciència oberta, i identifiqui mesures concretes sobre l'accés obert i les dades obertes, amb proposta per apropar els ciutadans a la ciència i amb compromisos per facilitar la producció i difusió del coneixement científic a tot el món. La recomanació s'elaborarà mitjançant un procés de consulta regional equilibrat, amb múltiples parts interessades, inclusiu i transparent.
La Recomanació de la UNESCO sobre la Ciència Oberta complementarà la Recomanació de 2017 sobre la Ciència i la Investigació Científica. També es basarà en l'Estratègia de la UNESCO sobre l'accés obert a la informació i la recerca científica, i en la nova Recomanació de la UNESCO sobre els recursos educatius oberts.
Les recomanacions de la UNESCO són instruments jurídics en què "La Conferència General formula principis i normes destinats a reglamentar internacionalment una qüestió, i convida als estats membres a adoptar les mesures legislatives o d'un altre caràcter que siguin necessàries segons les particularitats de les qüestions de què es tracti i les disposicions constitucionals de cada Estat per aplicar en els seus respectius territoris els principis i normes formulades. Provinents de l'òrgan rector suprem de l'Organització, les recomanacions tenen per objecte influir en el desenvolupament de lleis i pràctiques nacionals.
Els dies 6-7 i 10-12 de maig, un comitè especial d'experts tècnics i jurídics s'han reunit per examinar el Projecte de Recomanació de la UNESCO sobre la Ciència Oberta, que ja està disponible per a la seva consulta.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital