Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Després de posar punt i final al projecte europeu GN4-3 de GÉANT per a l'accés igualitari i d'alt rendiment a la xarxa per a la comunitat acadèmica i de recerca (NREN) de tot Europa, l'1 de gener ha començat el GN5-1. El projecte tindrà una durada de dos anys, és el primer d'una sèrie de projectes previstos sota l'Acord Marc d'Associació GN5 FPA, i proporcionarà una infraestructura de connectivitat i serveis de col·laboració més ràpids, resistents i segurs. L'objectiu és permetre l'accés de la comunitat acadèmica i de recerca a aplicacions que donen suport a la col·laboració efectiva i basada en l'evidència entre equips de recerca virtuals a tot el món.
El projecte s'estructura al voltant de nou paquets de treball, dels quals el CSUC participa com a Task Leader al sisè paquet dedicat al desenvolupament de xarxa, i que se centra en l'avaluació i el desenvolupament de tecnologia en les àrees d'infraestructura de xarxa, serveis i monitoratge, i en la provisió de serveis de suport a la xarxa de producció en projectes de GÉANT. Concretament, el CSUC continuarà la seva tasca de formació al capdavant de la Network Automation eAcademy a través de la seva líder Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions al Consorci, qui també liderarà la creació de grups de discussió per maximitzar el valor de les NREN, i la creació de projectes incubadora on es reconegui el valor d'aquestes xarxes.
Precisament, amb l'objectiu de dissenyar un programa ambiciós per aquest nou projecte de GÉANT, membres dels diferents paquets de treball i líders de tasques, tant del GN5-1 com del GN5-IC1, s'han reunit del 31 de gener a l'1 de febrer a Dordrecht (els Països Baixos), per celebrar-hi una convenció de gestió de projectes. La convenció ha permès construir una comprensió compartida del treball en aquests dos projectes, així com ha servit per introduir i debatre algunes millores.
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital