Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Ciència oberta
El concepte de ciència oberta va emergir el 2014 a partir de la consulta promoguda per la Comissió Europea (Science 2.0: Science in Transition). Des d'aleshores, el seu significat ha anat evolucionant, sobretot a través de l'impuls del programa marc Horitzó 2020 de la Comissió Europea i de l'Horizon Europe, on la ciència oberta esdevé un dels pilars bàsics del nou programa de recerca i innovació.
Per aquest motiu, diferents institucions i països europeus han elaborat plans nacionals i fulls de ruta que assenyalen els passos a seguir per fer que la ciència oberta sigui efectiva. A Catalunya, en el marc del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement, s'ha aprovat una estratègia de ciència oberta.
Entre els plans nacionals podem destacar els de:
Entre els fulls de ruta i recomanacions que han fet moltes institucions, destaquem els de:
Per a més informació:
Serveis relacionats o complementaris
Desenvolupem, implementem i gestionem repositoris de documents i continguts digitals de diverses institucions catalanes perquè siguin accessibles a tothom.
Més infoAccés gratuït, permanent i sense restriccions a continguts de recerca en benefici de la ciència i de la societat.
Més infoVisibilitzem i fem difusió de l'activitat investigadora de Catalunya des d'un lloc únic i en forma de dades obertes.
Més infoDonem suport a les universitats i centres de recerca perquè la gestió de les seves dades de recerca s'adeqüi als requeriments dels organismes de finançament seguint els principis FAIR (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable).
Més infoPortal que recull i dona accés a informacions, serveis, enllaços d’interès i activitats sobre la ciència oberta a Catalunya.
Més infoCol·laborem amb les universitats i centres de recerca per disminuir l'esforç d'adaptació als requeriments de la ciència oberta.
Més infoEl protocol estableix directrius per garantir que el programari desenvolupat durant les activitats de recerca es gestioni de manera eficient i seguint els principis FAIR de la ciència oberta. El CSUC ha col·laborat amb la seva implementació oferint suport i assessorament, a més de l'ús del Repositori de Dades de Recerca.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) reforça la seva interoperabilitat amb la integració de dos nous blocs de metadades, els Local Contexts i els Darwin Core. La nova funcionalitat fa que l'RDR ofereixi més eines per descriure i compartir els conjunts de dades de manera més precisa i significativa, adaptant-se a les necessitats de cada projecte de recerca.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital