Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Anella Científica
El sistema de noms de domini (DNS) es basa en una estructura jeràrquica, on milions de servidors al món tenen part de la informació necessària perquè funcioni internet.
Al CSUC contribuïm a millorar la seva seguretat i disponibilitat mantenint rèpliques i secundaris de diferents dominis.
Inicialment hi havia 13 servidors arrel al món, tots iguals entre ells. D'aquests, deu es trobaven als Estats Units, dos a Europa i un al Japó. El reduït nombre de servidors arrel i l'elevada concentració als Estats Units va fer que alguns dels gestors d'aquests servidors es plantegessin tenir rèpliques en diversos llocs estratègics.
Les rèpliques distribuïdes arreu del món milloren la seguretat i disponibilitat d'aquest servei fonamental pel funcionament de la xarxa. Quan el DNS no funciona o es degrada el seu accés, aplicacions tan habituals com el web o l'accés a les xarxes socials es veuen inutilitzades o penalitzades.
Al CSUC mantenim secundaris i rèpliques de servidors arrel i de dominis de primer nivell (Top-Level Domain, TLD).
Aquestes rèpliques permeten augmentar la qualitat de servei en la millora del temps de resposta per les consultes al DNS, així com incrementar la seguretat, ja que garanteix el servei en cas d'atacs de denegació de servei distribuït (DDoS).
Oferim la possibilitat de mantenir rèpliques de tots els dominis de les institucions de l'Anella Científica.
Perquè fem de secundari del domini de la teva institució, només has de configurar correctament els teus servidors i omplir el Formulari de sol·licitud de secundari de zona de DNS.
Internet utilitza un domini especial (.in-addr.arpa) per traduir d'adreces IP a noms, a la inversa del que es fa amb la resta de dominis, que tradueixen de noms a IP.
Serveix per garantir la correspondència d'adreces IP a noms i s'utilitza per incrementar la seguretat, per exemple en la comprovació de la fiabilitat dels servidors de correu.
És molt recomanable que qualsevol institució amb un rang d'adreces IP assignat de l'Anella Científica sol·liciti la delegació de les seves inverses.
A més, des del CSUC farem de secundari d'aquestes inverses.
Configura el servidor perquè resolgui les vostres inverses!
Oferim la possibilitat d'allotjar les teves zones en els nostres servidors primaris de DNS en un entorn d'alta disponibilitat al cor de l'Anella Científica.
Oferim dos servidors DNS resolvers al CSUC per a les institucions connectades a l'Anella Científica. Per tenir redundància, cadascun d'aquests servidors està situat a un dels dos nodes del CSUC, i el seu accés a internet també està diversificat, de manera que un surt per CSUC-CN i l'altre per CSUC-T. El servidor de Campus Nord té adreça 84.88.84.88 (dns.anella.csuc.cat) i sortida a internet via RedIRIS. El servidor CSUC-T, té adreça 84.89.1.10 (dns2.anella.csuc.cat) i sortida a internet via Orange.
Vols saber-ne més?
Vols saber-ne més?
Contacte tècnic
Enllaços d'interès
Serveis relacionats o complementaris
Optimitzem la teva connexió a internet amb eines de monitoratge perquè puguis controlar l'estat de la xarxa en tot moment.
Més infoMobilitat segura i fàcil per a estudiants, investigadors i personal de les institucions que participen en aquesta iniciativa internacional.
Més infoL'Anella Científica proporciona diversos serveis i eines que milloren l'ús i la visibilitat sobre la xarxa per treure'n el màxim rendiment.
Més infoL’Anella Científica ofereix una connexió a internet segura i redundant a la comunitat acadèmica i de recerca de Catalunya.
Més infoResponem a les incidències de seguretat gràcies a l’equip CSUC-CSIRT i la plataforma de detecció i mitigació d’atacs de DDoS.
Més infoL'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha ampliat la seva velocitat de connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya, fins als 2 Gbps.
Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions al CSUC, ha participat al 2024 Internet2 Technology Exchange, una trobada que organitza el consorci nord-americà Internet2 per intercanviar coneixements, inspirar innovacions i connectar professionals que treballen en el desenvolupament de tecnologies per a xarxes i infraestructures avançades.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital